Meny Stäng

Halloweendräkter

För bara några år sedan var det ganska ovanligt att man firade eller ens uppmärksammade Halloween på något vis i Sverige. Denna högtid är ju trots allt ursprungligen en amerikansk företeelse, så det tog tid innan ”vanliga svenskar” blev tillräckligt intresserade av denna högtid för att själva delta i den på något vis. Numera är det dock få som inte känner till vad som görs på Halloween i Sverige. Istället är Halloweenfester, där man förväntas klä ut sig, allt vanligare i vårt land, vilket förstås fått många att undra: vad är passande Halloweendräkter egentligen?

Bäst pris på Halloweendräkter. Sök dig fram bland urvalet här nedan och finn den produkt som passar dig bäst.

 
There are no products in this category.
 
Svaret på denna fråga är dock inte helt entydigt, för det beror helt enkelt på vem man frågar. I USA, där Halloween som sagt har sitt ursprung, är det traditionellt så att man helst bör klä sig i en lite mer skrämmande dräkt, dvs. föreställa något farligt eller skrämmande, t.ex. ett monster, en varulv, en zombie, en vampyr eller något liknande. Idag är det dock inte alla, ens i USA, som klär ut sig till något skrämmande längre, och så har det varit ett bra tag nu. Denna trend hade faktiskt redan startat när Halloween började firas i Sverige, vilket gjorde att alla svenskar inte ens visste att tanken var att Halloweendräkter skulle vara just skrämmande när fenomenet kom till Sverige. Därför har det sedan Halloween blev en trend i vårt land varit så att folk klätt ut sig till vad de vill, vare sig det är något skrämmande eller inte. Skrämmande Halloweendräkter är därför inte alls ett måste någonstans i världen längre, men framför allt inte i Sverige, skulle man kunna säga.

Vill man hålla sig till de ursprungliga Halloweentraditionerna är dock en skrämmande utklädnad alltså att föredra.

När man köper Halloweendräkter i Sverige brukar det dock vara så att både skrämmande och icke skrämmande maskeraddräkter blandas hej vilt av återförsäljarna, både på nätet (det säljs ju mycket maskeradkläder i online butiker numera) och i fysiska butiker, av ovan nämnda skäl.

Recension:

Halloweendräkter
Betygsatt av: AllaMaskeraddräkter.se ⚡
Betyg: 4.8/5